50185

En hval svømte opp til båten. Fiskerne skjønte at noe var galt!

Fiskerne Ivan Iskenderian og Michael Riggio var på vei tilbake fra en fisketur. Til deres store overraskelse svømte en hval opp til båten deres. I tillegg begynte den å titte opp, sprute vann og ga båten et lite dytt. «Det var surrealistisk, vi trodde ikke våre egne øyne,» sa Iskenderian.

Det tok ikke lang tid for fiskerne å forstå at hvalen ikke bare hadde kommet for et hyggelig visitt. Den hadde satt fast en plastpose og fisketråd i munnen, rapporterte avisen. Flytende søppel kan være livsfarlig for havdyr, og kan føre til sult, kvelning, utmattelse og alvorlige infeksjoner.

Iskenderian lente seg over så langt han klarte for å prøve å fjerne dette fra munnen til hvalen. Hvalen viste takknemlighet ved å slå halen i vannet og svømme avgårde. De unge mennene syntes det var en fantastisk opplevelse. «Jeg kunne ikke tro det. Vi bare lo og kunne ikke tro hva som hadde skjedd,» Dette fortalte Iskenderian til lokalavisen. Bra gjort!

Havet og alt liv som befinner seg der står ovenfor mange trusler, fra klimaforandringer til overfiske. Ved å redusere mengden med plast som blir dumpet kan vi gjøre noe med dette. La oss sette igang.

Vi er nødt til å slutte å drepe havet med plast!


Kommentarer