50062

Sønnen fikk hull i tennene! Moren får SJOKK når hun får vite hvorfor!

Denne mammaen trodde hun hadde alt under kontroll når det kom til sønnens helse. Men hun skulle få seg en god lærepenge i tannhygiene, på en helt uventet måte.

Nyhetskanalen forteller at Claire kun ga sønnen lørdagsgodt, slik at han ikke skulle få i seg mye sukker i løpet av uka. Så når tannlegen fortalte at lille Stian måtte fjerne en tann med et stort hull ble hun helt forskrekket! Hennes første tanke var at sønnen hadde arvet en genetisk tannsykdom.

Årsaken til problemet ble en overraskelse for moren. Tørket frukt! Ernæringsfysiologer anbefaler selvfølgelig frukt som en del av et sunt kosthold, men Claire fikk lære at dette kan legge igjen et belegg av klissete sukker på tennene.

dried.fruits

Andre matvarer og drikker som er skadelig for tennene er sportsdrikker, sitrusfrukt og popcorn.

I intervjuet klandrer moren seg selv.

“Det var helt forferdelig,”  En av grunnene til at jeg ble så bekymret er fordi dette kan forhindres, og som forelder er jobben  din å gjøre alt du kan for å passe på barna og passe på at de holder seg friske og sunne, så derfor tenker jeg at jeg har feilet på dette området.”

Stians uheldige opplevelse var nok litt av en lærepenge, men forhåpentligvis vil det lære andre at forebygging er den beste medisinen!

Kommentarer